"Руските войски не са преминали основната отбранителна линия на ВСУ в Часов Яр, но активно се придвижват на изток от нея. Това е съобщил Назар Волошин, говорител на оперативно-стратегическа групировка войски (ОСГВ) "Хортица", в коментар за LIGA.net.

В социалните мрежи се разпространява видеоклип, на който руски войници се придвижват през развалините на къщите в Часовой Яр. Според Волошин видеото е заснето в микрорайона "Канал", източно от канала Северски Донец - Донбас, който е основната отбранителна линия на украинските военни в града.

"Руснаците не са преминали основната отбранителна линия, но активно напредват източно от нея в този микрорайон", е съобщил говорителят.

Руските медии са съобщили, че руските сили са напреднали с 500 метра в микрорайона, като се съобщава за предполагаеми боеве в района "Новий", като според Волошин "показват кадри от микрорайона "Канал".

Според Волошин руснаците се опитват да щурмуват Часов Яр в тези квартали, както и да атакуват на направленията Ивановское, Клещеевка, Андреевка - югозападно от града.

Той е добавил, че по време на щурмовете руската армия използва не само пехотни части, но и танкове и бронирани машини.

"Руската армия е увеличила усилията си, но не е постигнала успехи. Противникът активно провежда артилерийски удари, нанася въздушни удари и използва безпилотни летателни апарати в околностите на Часов Яр", е подчертал говорителят.