Президентът на Аржентина Хавиер Милей изпълни откъс от песен на рок групата La Renga пред тълпа от привърженици, събрала се за церемонията по встъпването му в длъжност, съобщава вестник La Nacion.

По данни на изданието след инаугарацията, която се състоя на 10 декември в сградата на Конгреса на страната, Милей изпълни своя версия на песента Panic Show на La Renga от балкона на президентския дворец, под който се събраха стотици хора. След като преработи текста по свой начин, Милей обеща да "погълне“ политическата "каста“ на Аржентина. Привържениците подеха песента на новия държавен глава и пяха с него. Отбелязва се, че по време на предизборната кампания политикът често изпълняваше тази песен.

Милей бе избран за президент на втория тур на изборите на 19 ноември. В него той победи министъра на икономиката Серджо Маса. Милей, икономист по образование, се застъпва за минимална намеса на правителството в живота на гражданите, смята за необходимо премахването на Централната банка за борба с инфлацията, обещава приватизация на държавни компании и не изключва преминаването към щатския долар.