Традиционните новогодишни и коледни събития в Санкт Петербург ще бъдат отменени, а спестените средства ще бъдат използвани за закупуване на допълнително оборудване и екипировка за доброволците и мобилизираните лица, информира ТАСС, като се позова на съобщение на уебсайта на градската администрация.

"На среща на губернатора Александър Беглов с членове на градската управа беше взето решение да се отменят предварително планираните новогодишни тържества. Спестените средства ще бъдат използвани целево за закупуване на допълнително оборудване и екипировка за доброволците и мобилизираните", се казва в съобщението.

Например няма да се проведат концертът на Дворцовия площад и Невски проспект, традиционните фойерверки, фестивалът на огъня "Коледна звезда" и благотворителният прием в Таврическия дворец. Въпреки това ще се проведат новогодишни програми за семейства с деца и детски коледни елхи.

Отбелязва се, че мобилизираните в Санкт Петербург ще получат еднократна сума от 100 000 рубли, а доброволците - 300 000 рубли.

По-рано властите в областта също обявиха, че се отменят всички регионални публични развлекателни събития, включително корпоративните партита в новогодишната нощ. Губернаторът Александър Дрозденко нареди да се преразпределят освободените средства за текущи нужди.