Земетресение с магнитуд от 4,3 по скалата на Рихтер е регистрирано в румънския окръг Горж в 11:11 часа местно време (съвпада с българското време), показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Епицентърът на труса е бил на 65 км североизточно от Дробета-Турну Северин и на 12 км североизточно от Тишмана, на дълбочина от 9 км.

По-рано през деня в района са регистрирани и две по-слаби земетресения, едното в 7:08 часа, с магнитуд от 2,4 по Рихтер, на дълбочина 4 км. Другото е от  12:18 часа, с магнитуд от 2,9 по Рихтер и дълбочина 3 км.

Медиите в северната ни съседка съобщават, че заради земетресението сградата на областната администрация в Горж е била евакуирана.

Държавната информационна агенция Agerpres цитира говорителя на Инспектората за извънредни ситуации (ISU) Флорин Чисим, който увери, че няма получени сигнали от граждани за щети, разрушения или пострадали. 

В окръг Горж в областта Олтения (Югозападна Румъния) тази седмица бяха регистрирани серия от трусове, като най-силният бе във вторник, 14 февруари, с магнитуд от 5,7 по скалата на Рихтер. Ден по-рано в същата зона бе регистрирано земетресение с магнитуд от 5,2 по Рихтер.