Новият американски посланик в Русия Лин Трейси пристигна в Москва. Това обявиха от посолството на САЩ в Руската федерация в канала си в Telegram, публикувайки снимка на посланика на едно от столичните летища, предава ТАСС.

"Добре дошли отново в Русия, посланик Трейси“, гласи надписът към снимката.

На 24 януари руският посланик в САЩ Анатолий Антонов и Трейси се срещнаха в резиденция във Вашингтон. В същия ден руският заместник-външен министър Сергей Рябков заяви пред репортери, че обсъждането на въпроси, свързани с "дразнителите“ в руско-американските отношения, ще продължи с Трейси. Според него досега не е било възможно да се намери общ език по проблемни теми в отношенията между Москва и Вашингтон.

На 21 декември 2022 г. Сенатът на САЩ одобри Лин Трейси за поста посланик на страната в Русия. Трейси е първата жена на тази длъжност, която Вашингтон изпраща в Москва. Тя е дипломат от кариерата. Доскоро ръководеше дипломатическата мисия на САЩ в Армения. В края на ноември дипломатът на изслушване в комисията по външни работи на Сената на САЩ, посветено на одобрението на нейната кандидатура, заяви, че е съгласна със санкционния курс на Вашингтон срещу Москва и подкрепя по-нататъшното затягане на антируските ограничения. Тя отбеляза, че ще счита за приоритет освобождаването на американците, задържани в Руската федерация.