Нова поредица от експлозии разтърсиха Иран в нощта срещу понеделник – този път в щаба на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (КГИС) в град Махабад. Това съобщават новинарската мрежа bnn.network и нейният основател Гурбакш Чахал, предава Укринформ.

Към настоящия момент причините за експлозиите остават неизвестни. Отбелязва се, че в града са избухнали няколко взрива.

Колона от превозни средства на КГИС също е била атакувана близо до сирийския граничен град Абу Камал.

В нощта срещу неделя агенция IRNA съобщи, че силна експлозия е разтърсила град Исфахан, разположен в централната част на Иран. По-късно Министерството на отбраната на страната потвърди, че в събота е извършена неуспешна атака срещу един от центровете на ведомството с помощта на дронове. Един от тях е бил свален, другите два са паднали и са се взривили. В резултат на нападението няма пострадали, нанесени са незначителни материални щети. В същото време в изявлението не се уточнява кого Техеран смята за замесен в атаката.

The Wall Street Journal, позовавайки се на американски служители и други вътрешни лица, на свой ред съобщи, че Израел стои зад атаката в Исфахан. Говорител на Пентагона опроверга твърденията за участие на САЩ в ударите.