Руските сили са нанесли нова, 11-та от началото на месец май атака срещу Киев с дронове Shahed, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на данни от военната администрация на града.

Всички безпилотни летателни апарати, насочени към украинската столица, са били унищожени от силите за противовъздушна отбрана, става ясно от изявление от ръководителя на Киевската градска военна администрация Сергей Попко.

"Врагът се опитва с всички сили да порази ключови съоръжения в Киев и в същото време да изтощи ресурсите на нашата противовъздушна отбрана. Освен това по този начин рашистите се стремят да държат цивилното население в дълбок психологически стрес. През май месец жителите на Киев не чуха сирената за въздушна атака само 4 дни“, обобщи Попко, уверявайки, че всички руски дронове, които са били насочени към Киев, са били унищожени.

В резултат на падащи отломки е пламнал пожар в жилищна сграда, който е бил потушен. Няма пострадали. Има нанесени щети по паркирани автомобили, бензиностанция, пътна настилка и прозорци на сгради.

През нощта на 20 май в Украйна бе обявена въздушна тревога. Освен за удари по Киев се съобщава и за експлозии в Краматорск в Донецка област.