Украинската противовъздушна отбрана е унищожила 17 дрона тип "Шахед" от общо 24, с които руските сили са атакували Украйна през нощта на 20 септември, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. В резултат на атаката е запалена петролната рафинерия в град Кременчуг, предаде Украинская правда.

"През нощта окупаторите атакуваха Украйна с 24 безпилотни самолета-камикадзе  тип Шахед-136/131, от които 17 са унищожени от украинската ПВО".

От Генералния щаб допълват, че в момента се изяснява информацията за последиците от атаката.

"В резултат на бойната работа 17  дрона "Шахед" са унищожени по линията за проследяване в Сумска, Полтавска, Кировоградска и Днепропетровска области.

По време на нощна атака на 20 септември руските сили са обстрелвали и петролната рафинерия в Кременчуг в района на Полтава, съобщи ръководителя на Полтавската ОВА (областна военна администрация) Дмитро Лунин.

През нощта на 20 септември руските сили са изстреляли няколко групи ударни дронове над Украйна от различни посоки. Въздушна тревога е обявена в северната, източната и южната част на страната, както и в Киев.