Руските сили са нанесли удари с осем ударни дрона от Черно море към Одеса. Според съобщенията в продължение на един час частите за противовъздушна отбрана на Украйна интензивно са отбивали атаката. В резултат на това са унищожени седем цели. Един от дроновете е ударил 9-етажна сграда в жилищен район  на Одеса. Това са съобщили силите за отбрана на Южна Украйна, предава УНИАН.

В петък срещу събота (1-2 март) част от висока сграда се срути в Одеса поради атака с дронове тип "Шахед": двама души загинаха, 8 бяха ранени. Все още може да има хора под развалините, седем души, които са били в сградата са в неизвестност. Това е съобщил кметът на Одеса Генадий Труханов в Telegram, предава Украинская правда.

"На място работят спасители, общинските служби и службите за спешна помощ. Извършва се анализ."

Според пресслужбата на Одеската областна прокуратура към момента е известно, че двама души са загинали и 8 други са ранени. Започнато е досъдебно производство по наказателно производство за нарушение на законите и обичаите на войната (част 2, член 438 от Наказателния кодекс на Украйна).

"Според разследването, в нощта на 2 март руските войски са нанесли удар с БпЛА срещу Одеса. Дронът е ударил 9-етажна сграда в жилищен район на града.", се посочва в съобщението.