Очаква се бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли да обяви през февруари, че ще се кандидатира за републиканската президентска номинация през 2024 г., пише американската редакция на Politico.

Човек, запознат с плановете на Хейли, потвърди, че бившият губернатор на Южна Каролина ще се включи в надпреварата със съобщение от Чарлстън, Южна Каролина на 15 февруари. Новината беше съобщена за първи път от Charleston Post and Courier.

51-годишната Хейли е готова да бъде вторият основен кандидат в надпреварата, след бившия президент Доналд Тръмп, който даде заявка за завръщане през ноември.

Очакваното изявление на Хейли представлява обрат: през 2021 г. Хейли заяви, че няма да се кандидатира за президент, ако Тръмп го направи. Но Хейли обяви промяната на плановете си в интервю за Fox News по-рано този месец, като каза: "Това е по-голямо от един човек. И когато гледате бъдещето на Америка, мисля, че е време за нова смяна на поколенията. Не мисля, че не трябва да си на 80 години, за да станеш лидер във Вашингтон".