"Ние идваме за вас“: Украйна се закани да отвърне на руските удари. Руските ракетни удари по областните центрове на Украйна показват, че окупаторите са безсилни срещу украинските войници на бойното поле. Това се казва съобщение в Twitter на Министерството на отбраната. По-специално ведомството публикува кратко обръщение към руснаците и обяви, че ще потърси отмъщение.

"И така, руснаци, наистина ли мислите, че ракетните удари по мирни градове могат да компенсират вашето безсилие на бойното поле? Просто не разбирате - вашите терористични удари само ни правят по-силни. Ние идваме за вас", се казва казва в съобщението. Тази сутрин Русия изстреля 75 ракети срещу Украйна. 41 от тях са били унищожени от украинската система за ПВО, съобщи главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни.

Коментирайки руския ракетен удар, президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди за загинали и ранени: "229-ият ден на пълномащабна война. 229-ти ден се опитват да ни унищожат и да ни изтрият от лицето на земята", обяви Зеленски.