Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп отстъпва пред сегашния президент Джо Байдън по отношение на нивото на подкрепа на американските избиратели в условия, в които те имат възможност да гласуват и за други претенденти за поста в Белия дом, показват резултати от проучване на телевизионния канал NBC News.

Гласоподавателите бяха попитани кого предпочитат между демократа Байдън, републиканеца Тръмп, независимите Робърт Кенеди-младши и Корнел Уест и Джил Стайн от Зелената партия. 37% от анкетираните споделят, че биха гласували за Тръмп, а 39% - за Байдън; 6% не могат да изберат. Останалите 13% от гласовете бяха разпределени между Кенеди-младши, Уест и Стайн.

Но когато респондентите са помолени да избират единствено между Тръмп и Байдън, бившият президент получава 46% от гласовете, а настоящият - 44%. Други 10% от участниците в проучването казват, че не могат да вземат решение.

Статистическата грешка на резултатите от изследването е 3,1%. Анкетата е проведена на 12-16 април сред 1000 души.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече получи необходимия брой гласове на делегати, за да бъде номиниран от републиканците за президент на САЩ. Байдън, който се кандидатира за втори мандат, си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия. Така битката за Белия дом очаквано ще се развие между същите кандидати като преди четири години.