Израелският премиер Бенямин Нетаняху приветства операцията, която позволи освобождаването на четирима израелски заложници от Ивицата Газа, доказателство, според него, че Израел "не се поддава на тероризма", предаде The Times of Israel.

"Вие показахте, че Израел не се поддава на тероризма и действа с безгранична креативност и смелост, за да върне нашите заложници у дома. Няма да се откажем, докато не изпълним нашата мисия и докато не върнем у дома всички заложници, живи и мъртви", е заявил Нетаняху на Израелските отбранителни сили, според прессъобщение от кабинета на израелския премиер.

Израелската армия обяви в събота освобождаването на четирима израелски заложници след "трудна" военна операция в центъра на Ивицата Газа. Освободени са Ноа Аргамани- 26 години, Алмог Меир Ян-22години, Андрей Козлов -27 години, и Шломи Зив на 41години, отвлечени от ХАМАС на 7 октомври от фестивала за електронна музика "Супернова".

Според пресцентъра на премиера Нетаняху е разговарял по телефона с Ноа Аргамани, чиято майка е болна от рак. В отговор на въпрос на премиера как се чувства, тя е отговорила: "Много се радвам, не съм говорила на иврит от толкова време".

"Не съм те изоставил нито за секунда", е продължил Нетаняху по време на телефонния разговор.