Нетаняху е "упълномощил преговорен екип", който да работи по плана за връщане на заложниците. Това се посочва в изявление на кабинета на израелския премиер Бенямин Нетаняху, предава Sky News.

В изявлението се посочва, че израелският премиер е упълномощил преговорния екип да представи план за начина, по който може да се постигне "връщане на нашите заложници във възможно най-кратък срок".

Без да се потвърждава дали това предложение е същото като обявеното по-рано от Джо Байдън, в изявлението се заявява: "Точният план, предложен от Израел, включително условният преход от етап към етап, позволява на Израел да запази тези принципи".

Пълният текст на изявлението гласи:

"Израелското правителство е единно в желанието си да върне нашите заложници възможно най-скоро и работи за постигането на тази цел.

Ето защо министър-председателят упълномощи преговорния екип да представи план за постигането на тази цел, като същевременно настоява, че войната няма да приключи, докато не бъдат постигнати всички нейни цели, включително връщането на всички наши заложници и елиминирането на военния и правителствения потенциал на ХАМАС.

Точният план, предложен от Израел, включително условният преход от етап към етап, позволява на Израел да запази тези принципи".