Полицията в разположения във федералната германска провинция Баден-Баден град Карлсруе провежда мащабна операция за разрешаване на заложническа криза, съобщава германският вестник BILD, като се позовава на информация от правоохранителните органи.

Кризата е възникнала в аптека в късния следобед на деня, заяви говорител на полицията, като уточни, че към 20:00 часа местно време (21:00 часа българско време) полицейската операция "все още не е приключила“. По тактически съображения властите отказаха да коментират броя на взетите заложници, но редакцията уточнява, че са "няколко“.

Вестник Stuttgarter Zeitung съобщава, че въоръженият извършител е взел двама заложници, а според новинарският портал  Stuttgarter Nachrichten той е поискал "едноцифрена милионна сума“ за освобождаването им. Полицията поддържа връзка с похитителя, уточнява се, че заложниците са невредими.

BILD допълва, че ако мястото на инцидента е изпратен голям полицейски контингент, включително спецсили. Прилежащият район е отцепен, а за живущите в близост, които не могат да се приберат по домовете си заради акцията, са предвидени съоръжения за временно настаняване. Разследващите призоваха гражданите да избягват преминаването по ул. "Етлингер“ в града, където е възникнала заложническата криза.

"Полицията помоли всички околни магазини да затворят. Цялата улица е затворена“, разказа очевидец пред журналисти на BILD.

Припомня се, че в края на януари същата аптека бе нападната от маскиран обирджия, влязъл с трион, за да открадне литър метадон.