Мъж е арестуван за отваряне на аварийната врата на полет на Asiana Airlines при кацане в Южна Корея. Всички 194 пътници оцеляха в полета, който кацна безопасно, но с все още отворена врата на международното летище Тегу в петък.

Някои пътници са припаднали, докато други са имали проблеми с дишането и са били откарани в болница, съобщават местните медии, предаде BCC .

Мъжът, на около 30 години, е бил арестуван при кацане, съобщи агенция Йонхап.

Видеоклип на пътник, споделен в социалните медии, показва пролуката в лявата страна на самолета и блъскащи се редици седящи пътници.

Стюардесите не са успели да го спрат, защото самолетът е бил на път да кацне, разказаха очевидци пред местните медии. Те казаха, че мъжът също се е опитал да скочи от самолета, след като е отворил вратата. Пътници са описали паниката на борда.

"Беше хаос с хората близо до вратата, които сякаш припадаха един по един, а стюардесите викаха лекари на борда чрез излъчване“, каза 44-годишен пътник пред Yonhap.

"Мислех, че самолетът се взривява. Мислех, че ще умра така", добави той.

Няколко деца на училищна възраст също са били на борда, на път за спортно събитие през уикенда. Майката на един от учениците каза пред Yonhap: "Децата трепереха, плачеха и бяха уплашени“. Полицията каза, че заподозреният досега не е дал никакви обяснения за действията си, нито е бил пиян в момента на задържането му.

"Трудно е да се води нормален разговор с него“, каза служител. "Ще разследваме мотивите на престъплението и ще го накажем.