Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля заплаши президента на Сърбия Александър Вучич с арест, предаде сръбският "Новости".

Министърът на вътрешните работи Джелял Свечля по повод изявлението на президента на Сърбия Александър Вучич, че скоро ще посети Грачаница, посочи, че Вучич ще бъде арестуван, ако се опита да влезе Косово без разрешението на Прищина.

На въпрос дали това означава, че ще арестуват Вучич, ако дойде в Косово, Свечля заявява, че "всеки, който влезе на територията на Косово без разрешение, ще бъде арестуван, включително президента на Сърбия“.

"Ако той изпрати молба, решението ще бъде на премиера дали да даде положителен отговор на Вучич или не. И без разрешение се знае кои институции се занимават с това. Как мислите, че някой, чужд гражданин, може да влезе в Република Косово без разрешението на косовските институции".

"Ако се случи обратното, допълва Свечля, това ще докаже "несъществуването на Косово като държава. Последствието е, че просто нямаш държава, ако ръководителят на друга държава влезе на твоя територия без разрешение".