21 - годишният Урош, който е арестуван за убийството на осем души и е ранил други четиринадесет снощи в селищата Дубона, Мало Орашие и Шепшин близо до Младеновац е стрелял по деца, пише сръбският вестник Политика.

Стрелба, хеликоптери и полицейски сирени са разтревожили жителите на спокойното малко село Мало Орашие снощи, когато Урош е пристигнал от Дъбона, където вече е убил един полицай и сестра му.

В Мали Ораше е открил огън на детска площадка, където са се събрали деца, и там е убил петима души и ранил други петима.

Както разказаха местните пред репортер на изданието, деца и младежи са се събрали на площадката, за да отбележат Гергьовден два дни по-рано заради предстоящите дни на траур. Тълпата предложила на убиеца да пие, а той започнал да стреля по тях. Местен жител се опитал да му вземе пушката, но не успял. 

Убиецът е арестуван в ранните часове в квартал Грошница, докато се опитвал да избяга в Крагуевац.

От осемте души, ранени при стрелбата край Младеновац, които са настанени в Центъра за спешна помощ, двама са в тежко състояние с огнестрелни рани в стомаха, съобщиа репортер на Tanjug.

Един от осемте пациенти няма увреждане на вътрешните органи, докато двама са тежко ранени и са приети в болница "Драгиша Мишович“, където отсега нататък ще бъдат транспортирани пациенти, ранени край Младеновац.

10 ранени са преместени в болницата в Смедерево, четирима от които са пристигнали без признаци на живот, най-малкият от които е роден през 2008 г., предава репортер на медията.