Комиксът от 1938 г., в който Супермен се появява за първи път, е продаден на търг за 6 милиона долара (10.99 милиона лева), като стана най-скъпо продаденият комикс в историята. Когато този брой на комикса е пуснат преди 86 години, той е струвал само 10 цента, съобщава Heritage Auctions.

Въпреки възрастта си копието на комикса е в добро състояние, цветовете са запазили наситеността си, а изданието има леки драскотини по горната част.

В аукционната къща стойността на този брой се подчертава от факта, че отделните страници са били оценени на стойност 60 хиляди долара всяка. Други екземпляри също са продадени за рекордни суми, включително един през 2021 г., който е закупен за 3,6 милиона долара.

Комиксът е създаден от американските писатели Джери Сийгъл и Джо Шустър. Разказва историята за произхода на Супермен като извънземно дете, изпратено на Земята, кдето среща любимата си Лоис Лейн.

Аукционната къща нарече този комикс "най-важният и влиятелен комикс, публикуван някога", защото именно той запозна света със Супермен - един от най-разпознаваемите герои на американската поп култура, превърнал се в герой на блокбастъри, книги и прототип на играчка.