В резултат на сблъсък между пътнически и товарен влак близо до гръцкия град Лариса загинаха 32 души, а 85 бяха ранени, съобщи в сряда държавният телевизионен канал EPT, позовавайки се на говорителя на противопожарната служба Василис Ватракоянис.

"Към момента са открити 32 загинали и 85 ранени“, отбеляза Ватракоянис, цитиран от канала.

270 пътници, които не се нуждаят от медицинска помощ, са евакуирани от мястото на трагедията и изпратени с автобуси за Солун. Някои от интервюираните от телевизионния канал очевидци разказаха, че ударът от сблъсъка на влаковете е бил много силен, няколко вагона веднага са се запалили. "Всичко наоколо гореше, излязохме през счупени прозорци. Озовахме се в дере, всичко наоколо беше обвито в дим, не беше ясно къде трябва да отидем", заяви един от оцелелите пътници.

Пожарникарите съобщават, че първите вагони на сблъскалите се влакове са били напълно унищожени. От удара колелата и част от облицовката на вагоните са изхвърчали до 100 м от железопътната линия. И двата влака, които се движили един срещу друг, по неизвестна причина се озовали на един коловоз.

Hellenic Train обяви в официално изявление в сряда, че "челен сблъсък между два влака, товарен влак и влак IC 62 от Атина за Солун, е възникнал в района на Евангелизмос". "По време на сблъсъка на борда е имало около 350 пътници. На мястото са пристигнали пожарникари и служители на Hellenic Train, които са участвали в спасителните операции и са помагали на пътуващите", се казва в съобщението.