Смъртоносна виелица блокира Бъфало, Ню Йорк, на Коледа. Катаклизмът възпрепятства жителите на града, както и спасителните екипи. Хиляди домакинства бяха оставени без електричество, а  броят на смъртните случаи, причинени от зимната буря, която парализира САЩ през последните дни, се увеличи, пишат Reuters.

Според американските медии най-малко 30 са починали вследствие на студеното време. Бурята започна от района на Големите езера в петък. Тя бе придружена със обилни снеговалежи, виелици и много ниски температури.

Според CNN 26 души са загинали.

Голяма част от жертвите са от град Бъфало, който се намира на брега на езерото Ери, северен Ню Йорк, тъй като сковаващият студ и обилният снеговалеж, придружени от т. нар. "езерен ефект“ – причинен от студения въздух, движещ се над по-топлите езерени води – продължават и през празничните дни.

Местните власти съобщиха, че в неделния ден броят на жертвите в окръга на Ери се увеличил до 13. Част от жертвите са открити в колите си, а други са били зарити от снега. Очаква се броят на жертвите да нарасне.