Четирима души бяха приети в болница в понеделник сутринта в Румъния, след като пътническият влак по маршрута Арад-Букурещ Север, внезапно спря между Росиори де Веде и Малдаени, в окръг Телеорман, за да избегне удара с товарен влак, който е дерайлирал, пише Romania Journal.

Според последния доклад на Инспектората за извънредни ситуации (ИБП) 12 души са ранени, четирима от тях са транспортирани в болница. На останалите осем е оказана помощ на място.

От четиримата пострадали, 46-годишен мъж и 30-годишна жена са откарани в болница в Александрия с наранявания на главата и крайниците, в съзнание и сътрудничещи, а другите двама души, 59-годишен мъж и 61-годишна жена, са транспортирани в общинската болница в Росиори де Веде с наранявания по крайниците.

Пътническият влак е спрял внезапно, тъй като отпред е имало товарен влак, който е спрял. Два товарни вагона, превозващи коли за Кюстенджа, са дерайлирали, като единият от тях се е преобърнал. В пътническия влак е имало 280 души. 200 от тях бяха откарани с микробуси на ISU Teleorman до гара Росиори, а оттам се качиха на друг влак, който да ги откара до местоназначението им.