Параходен туристически круиз с дължина 3,2 хиляди (изписвай го цялото число – 3200) км по реките на Индия и Бангладеш бе пуснат в петък във Варанаси (Утар Прадеш), разположен на брега на Ганг, съобщава The Pioneer.

Индийският премиер Нарендра Моди е участвал в церемонията по откриването на речния круиз, който се смята за най-дългия в света. "Началото на най-дългия речен круиз в света в пет щата на Индия отбеляза нова ера на туризма в републиката", заяви ръководителят на правителството.

На пътешествие по Ганг и 27 други реки на Индия и Бангладеш се отправиха 33 туристи от Швейцария на трипалубния удобен параход MV Ganga Vilas. Круизът ще продължи 51 дни и ще завърши в Дибругарх (Асам).

Круизният маршрут е предназначен да запознае туристите с богатото културно и историческо наследство на Индия. Програмата включва посещения на 50 туристически центъра, включително обекти на световното наследство на ООН, национални паркове и големи градове като Патна, Сахигандж, Колката (Калкута – важно е да се проверяват географските наименования), Гувахати и Дака.