Опашка от около две хиляди леки автомобила се е образувала пред ГКПП на границата на Русия с Грузия от желаещи да напуснат Руската федерация. Това съобщиха пред ТАСС от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Северна Осетия.

"На територията на Република Северна Осетия-Алания има значително натрупване на около 2000 единици леки превозни средства, които са пристигнали в Република Северна Осетия-Алания и чакат на опашка за преминаване през ГКПП Горен Ларс“, свидетелства събеседникът на агенцията.

Според данни на сайта на Севернокавказката митническа администрация през последните три дни се е увеличил броят на желаещите да напуснат Руската федерация. На 20 септември в 06:00 българско време не е имало опашки от автомобили пред ГКПП от руска страна. Общо за денонощие на тази дата са преминали 1353 автомобила. На 21 септември в 06:00 българско време пред ГКПП вече е имало 50 коли, 1261 превозни средства са напуснали Русия.

Според сайта codd15.ru, който проследява електронната опашка за желаещите да напуснат Русия по "Военно-грузинския път“, броят на тежкотоварните автомобили в момента е 1231 единици. Шофьорите на камиони се движат според електронната опашка.

От 21 септември в социалните мрежи започнаха да се появяват информации за увеличаване на опашката от автомобили. Според очевидци броят на желаещите да напуснат Русия продължава да расте.