Американският предприемач Илон Мъск обяви, че ще напусне поста си на главен изпълнителен директор на компанията "Туитър“ веднага, след като си намери наследник за позицията. Съответното той написа в профила си в едноименната социална мрежа.

"Ще напусна поста главен изпълнителен директор на "Туитър“ веднага щом намеря някой достатъчно глупав, за да поеме работата“, увери Мъск.

Предприемачът добави, че след оттеглянето си ще оглави отделите за софтуер и поддръжка на сървърите на компанията.

На 18 декември Мъск организира анкета на страницата си в "Туитър“, в която потребителите на бяха помолени да гласуват дали бизнесменът да остане начело на компанията. Бизнесменът обеща "да се ръководи от резултатите от това гласуване".  57,5% от участвалите в анкетата се обявиха "за“ напускането на бизнесмена, 42,5% гласуваха "против“.

На 27 октомври предприемачът приключи сделката за закупуване на "Туитър“, която притежава едноименната социална мрежа. Веднага след покупката той уволни редица членове на ръководството на компанията, включително изпълнителния директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Както следва от документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск също така е разпуснал борда на директорите и е ставал едноличен ръководител на компанията.