Собственикът на Twitter Илон Мъск представи новия изпълнителен директор на социалната мрежа. Той стана Линда Якарино. Това съобщи РБК-Украйна, позовавайки се на съобщението на Маск в Twitter.

"Развълнуван съм да приветствам Линда Якарино като новия главен изпълнителен директор на Twitter! Тя ще се фокусира основно върху бизнес операциите, докато аз се фокусирам върху продуктовия дизайн и новите технологии. Очакваме с нетърпение да работя с Линда, за да трансформираме тази платформа в X, приложението за всичко“, заявява той.

Преди да бъде назначен на поста главен изпълнителен директор на социалната мрежа, Якарино е ръководила  отдела за реклама и партньорство на американската медийна корпорация NBCUniversal повече от 10 години.

Илон Мъск обяви, че е намерил нов главен изпълнителен директор на Twitter, но не назова лицето, докато Wall Street Journal съобщи, че изпълнителният директор на Comcast NBCUniversal Линда Якарино е в преговори за поста, предае Reuters.

Мъск заяви в туит: "Развълнуван съм да съобщя, че наех нов главен изпълнителен директор за X/Twitter. Тя ще започне работа след ~6 седмици!“