Американският предприемач Илон Мъск опроверга твърденията в редица публикации, че употребява редовно наркотици, като заяви, че тестовете, които са му правени на случаен принцип през последните три години, не са показали наличието на каквито и да било следи от забранени вещества или дори алкохол, съобщава изданието Forbes.

В събота водещият ежедневник The Wall Street Journal публикува статия, в която, позовавайки се на източници, обяви, че милиардерът продължава да използва различни наркотици, особено кетамин, което може да има сериозни последици не само за неговото здраве, но и за компаниите под него неговото ръководство.

"Илън Мъск отрече да използва незаконни наркотици, като припомни, че за три години случайни тестове за наркотици не са показали "дори и следа“ от такива или от алкохол в тялото му“, се казва в публикацията.

В началото на октомври 2018 година Мъск си запали цигара с марихуана, докато гостуваше в комедийно шоу в YouTube канал. Не е известно обаче дали цигарата действително е била с марихуана. След това се появиха съобщения в медиите, че ВВС на САЩ обмислят да лишат Мъск от разрешението му за достъп до строго секретни материали. По-късно Washington Post, позовавайки се на източници, съобщи, че заради поведението на Мъск НАСА е обявила одит на безопасността в SpaceX и Boeing. В края на ноември същата година ръководителят на НАСА Джим Брайдънстайн заяви, че има доверие на Мъск и е уверен, че инцидентът с предполагаемото пушене на марихуана в ефира на живо на комедийно шоу няма да се повтори.