Туитър ограничи достъпа на някои от своите служители до вътрешни инструменти, използвани за модериране на съдържание и прилагане на фирмените политики в едноименната социална мрежа, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници.

Според тях много служители на Туитър за доверие и безопасност вече не могат да налагат санкции на акаунти, които нарушават правилата, свързани с разпространението на невярна информация и публикуването на обидни съобщения, с изключение на най-сериозните нарушения.

В същото време служителите, които наблюдаваха спазването на политиките на Туитър по време на президентските избори в Бразилия, получиха само ограничен достъп до вътрешни инструменти на 29 октомври.

Служителите за доверие и безопасност на компанията са загрижени от намаляването на модерирането на съдържанието, споделят източниците, тъй като смятат, че подобен ход може да доведе до липса на ресурси за прилагане на политиката на социалната мрежа преди междинните избори на 8 ноември в САЩ.

На 27 октомври Илон Мъск приключи сделката за закупуване на Туитър, която притежава едноименната социална мрежа. Очаква се новият собственик да прекрати практиката за постоянно блокиране на потребителите. Предприемачът обяви, че създава специален съвет, който ще проучи въпроса за модерирането на платформата.

Веднага след закупуването на Туитър Мъск уволни редица членове на ръководството на компанията, включително изпълнителния директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Все още няма информация кои от бившите членове на борда на директорите са останали да работят в компанията.