Американският милиардер Илон Мъск, собственик на компаниите Tesla, Space X и социалната мрежа X, обеща, че няма да финансира предизборната кампания на нито един кандидат за президент на САЩ.

Коментирайки срещата си с Доналд Тръмп – най-вероятно следващият кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия – Мъск написа в профила си в мрежата Х: "За да бъда съвсем ясен, ням да даря пари на нито един от кандидатите за президент на САЩ“.

Коментарите на Мъск не изключват дарения за политически комитети (организации със специален статут в САЩ, които набират средства за политически кампании) или други политически каузи, пояснява Bloomberg.

Съобщението обаче може да се тълкува като удар за Тръмп, който е под сериозно финансово напрежение поради поредица от съдебни дела. В края на миналата седмица той проведе среща с Мъск и няколко богати донори на Републиканската партия в опит да издейства допълнителни средства за кампанията си.

Последният съперник на Тръмп за номинацията Републиканската партия, Ники Хейли, отпадна от надпреварата по-рано през деня.