В края на април неизвестен мъртвопиян мъж е проникнал в дома на съветника по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан във Вашингтон, охраната не го забелязала и никой не е пострадал. Нарушителят е бил убеден да си тръгне от помощника на президента Джо Байдън, съобщава The Washington Post.

Според източници на изданието, инцидентът е станал около 03:00 часа местно време, датата не е уточнена. Изданието посочва, че "Съливан се е изправил срещу мъжа и му е казал да си тръгне". Както обясняват източниците, в къщата няма "следи от насилствено проникване".

Както следва от материала, "мъжът очевидно е бил в нетрезво състояние и не е разбрал къде се намира“. Според вестника "няма доказателства, че мъжът е познавал Съливан или е искал да му навреди". Служителите на тайните служби на САЩ, които отговарят за сигурността на първите лица на страната, които охраняват къщата денонощно, не са забелязали натрапника. Те научили за случилото се от Съливан, когато мъжът вече бил напуснал.

Изданието посочва, че тайните служби е трябвало да забележат мъжа своевременно и най-вероятно да го задържат. Той може да бъде обвинен в незаконно влизане на територия, затворена за неоторизирани лица.