Руските средства за масова информация съобщават за поредица от експлозии на безпилотни летателни апарати в района в и около Москва. Кметът на руската столица Сергей Собянин обяви, че в резултат на поредицата инциденти са нанесени "незначителни щети“ на няколко сгради в града, пише вестник "Коммерсант“.

Telegram каналът "112“ твърди, че в резултат на падането на дронове има жертви, но броят им не се уточнява. По данни на Baza в района на Москва са свалени повече от 10 дрона, повечето от които в районите на Истра, Красногорск и Одинцово.

Спешните служби съобщиха за РИА Новости, че един БпЛА е ударил кооперация, в резултат на което фасадата и прозорците са били унищожени, а трите входа на сградата са били евакуирани. За удар се докладва и по 24-етажен жилищен блок, който също е понесъл щети по фасадата и прозорците на високите етажи.

Според Telegram канала "112“ най-малко три сгради са били атакувани от БпЛА в Москва. Няколко дрона са забелязани в Одинцово и Красногорск край Москва. Те са свалени при подхода им към столицата.

Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация съобщи за експлозия в къща в района на Нова Москва. По предварителни данни щети са нанесени от падането на дрона, няма пострадали. Недалеч от мястото на инцидента е летище "Внуково“.