Министрите на отбраната на САЩ и Великобритания Лойд Остин и Бен Уолъс са обсъдили съвместните усилия в сферата на отбраната за подкрепа на Украйна. Това се казва в официалното изявление на Пентагона след разговор между двамата министри, предава Укринформ.

"Страните обсъдиха текущите усилия за подкрепа на Украйна, по-специално чрез предоставяне на помощ за сигурността“, се казва в документа.

В същото време се подчертава, че министърът на отбраната на САЩ е оценил високо последователната помощ за Украйна от Обединеното кралство.

Пентагонът отбеляза също, че и двамата министри очакват с нетърпение срещата си в Европа през следващите седмици, както и задълбочаване на "специалните отношения“ между САЩ и Обединеното кралство.

Както писа агенция "Фокус“ по-рано, според Sky News правителството на Обединеното кралство обмисля доставката на Украйна на танкове Challenger 2. Ако официален Лондон вземе това решение, Великобритания ще бъде първата страна, която ще отговори на искането на украинските лидери да оборудва въоръжените сили на Украйна с мощни западни танкове.