Украйна води отбранителна война и не нанася удари по територията на Русия. Инцидентите с атаки с дронове в страната са свързани с панически процеси сред руснаците.Това заяви съветникът на Офиса на президента на страната Михайло Подоляк, цитиран от РБК-Украйна.

"Украйна не нанася удари по територията на Руската федерация. Украйна води отбранителна война, за да деокупира всички свои територии. Това е аксиома. В Руската федерация растат паниката и процесите на дезинтеграция, което се отразява в увеличаване на вътрешните атаки срещу инфраструктурни съоръжения от неидентифицирани летящи обекти“, пише Подоляк в Twitter.

Припомняме, че в последния ден на зимата в Русия съобщиха за поредица от инциденти, за които се твърди, че са свързани с "атаки от украински дронове“.

По-специално, имаше информация за появата на дронове в няколко руски региона, включително Московска област и Санкт Петербург.

Освен това в Белгород е съобщено за останките на три дрона, а в резултат на инцидент с БПЛА е избухнал пожар в нефтеното депо в Туапсе, Краснодарски край. Освен това се съобщава за падане на дронове в Брянска област и Адигея. Министерството на отбраната на Русия обвини ВСУ за ударите.