52-годишен румънец, шофьор на камион, оцеля по чудо, след като беше нападнат от мигрант във Франция, който го намушка във врата близо до сънната артерия.

Опитът за убийство на тираджията е станал на паркинг във Франция, близо до град Сент Омер.

Румънецът, който работи в транспортната фирма TLC Express, е бил нападнат точно на паркинга на фирмата от нелегалния мигрант, който се е вмъкнал в ремаркето на ТИР-а му. 

Нападението е извършено в събота сутринта, около 9:30 часа, като пострадалият е открит от негов колега, който сигнализира на управителя на фирмата, пише френската преса. 

"Един от моите шофьори ми се обади тази сутрин около 9:30. Той ми каза да уведомя службите за спешна помощ и полицията, защото мигрант току-що беше нападнал шофьор", каза Флориан Каленс, мениджър на компанията, цитиран от Nord Littoral и Digi24. 

Полицията все още издирва мигранта, който е избягал след нападението.

На румънския шофьор е оказана медицинска помощ на място, след което е транспортиран в болница. Той е бил изписан часове по-късно, като лекарите са казали, че е имал луд късмет, че е бил прерязан само на сантиметър от сънната артерия.  

Флориан Калънс обясни пред местната преса, че шофьорите на компанията имат почти ежедневни проблеми с мигранти, които се опитват да се промъкнат в камионите, за да стигнат до Великобритания през Кале.