Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски подкрепи протеста в Охрид срещу откриването на българския културен клуб "Цар Борис III", съобщава македонското електронно издание "Фокус“, като пояснява, че той е насрочен за петък вечер.

Мицкоски призова гражданите на югозападната ни съседка да подкрепят демонстрацията, но настоя тя да бъде "мирна, демократична и без инциденти“, за да "не се дава алиби на тези, които са причината Македония да е в тази ситуация днес“.

"Протестът е демократично право и трябва да се протестира, но аз призовавам да бъде мирен, за да не позволим тези, които вкараха Македония в тази ситуация, а именно коалицията СДСМ и ДСИ, да не печелят отново на гърби на подобни събития".

"Призовавам гражданите да излязат и да подкрепят протеста, но в същото време апелирам протестът да бъде мирен и демократичен и да не допускаме нито един инцидент да разконцентрира обществото от истинските проблеми, а именно инфлацията, престъпността, корупцията, енергийната и финансова криза и много други проблеми, пред които е изправена Македония днес“, цитира изданието думите на Мицкоски.