Италианският премиер Джорджа Мелони пристигна в САЩ, където днес в Белия дом ще се срещне с американския президент Джо Байдън, съобщава ANSA.

Председателството на Италия на Г-7 ще бъде един от въпросите, които лидерите на двете страни ще обсъдят.

Това ще бъде втората среща между Байдън и Мелони за около седем месеца.

Байдън ще се опита да убеди европейските лидери, че САЩ ще застанат до Украйна, дори след като не успя да накара Конгреса да приеме пакет за чуждестранна помощ, от който 60 милиарда долара ще отидат за Украйна и 35 милиарда долара за Израел и Тайван, според ABC News.

Законопроектът, приет от Сената, но председателят на Камарата на Представителите Майк Джонсън, републиканец, отказа да го внесе за гласуване в Конгреса.

Преди пристигането на Мелони представители на Белия дом заявиха, че нямат "добри отговори" за съюзниците относно намирането на решение с републиканците и повторното изпращане на американска помощ на Киев, което е крайно необходимо, тъй като Украйна се опитва да отблъсне руската атака.

"Не мога да ви кажа какво мислят републиканците в Камарата на Представителите, но е ясно, че те оказват влияние не само върху американската сигурност, но и върху сигурността на съюзниците и партньорите по света“, заяви говорителят на Белия дом Оливия Далтън.