"Русия ще продължи специалната военна операция, докато не унищожи нацисткия режим в Украйна и не освободи изконно руските земи, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в публикация в Telegram, цитирана от ТАСС.

"Специалната военна операция ще продължи, докато нацисткият режим в Киев не бъде напълно унищожен и изконните руски територии не бъдат освободени от врага“, е написал той. "Победата ще бъде наша. И ще има още нови региони в Русия", е подчертал Медведев.

Публикацията е посветена на първата годишнина подписването на указа от руския президент Владимир Путин за "анексиране“ на четири украински региона.

Медведев е посочи, че "преди година на референдуми жителите на тези територии са взели съдбоносно решение - да бъдат с отечеството си. Този ​​избор се превърна в символ не само на възстановяването на историческата справедливост, но и на единството на руския народ, неговата колосална воля и самоотверженост", уверен е заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.