"Украинският конфликт ще приключи с гаранции за дългосрочното му невъзобновяване, в случай че западните райони на страната се присъединят към държавите от ЕС, а останалите към Русия, смята Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация,цитиран от ТАСС.

"Наскоро писах защо Украйна ще изчезне. Сега е време да кажем как ще изчезне Украйна, както и какъв е рискът от възобновяване на конфликта в Европа и в света. Това ще зависи от това по какъв път ще тръгне процесът на разпадане на тази умираща държава, това ще последва в резултат на загубен военен конфликт“, написа той в своя канал в Telegram.

Според Медведев има два такива начина. "Или пътят на сравнително бавна ерозия на украинската държавност с постепенна загуба на останалите елементи от държавния суверенитет. Или пътят на нейния моментален колапс с едновременното унищожаване на всички признаци на държавност“, допълва той.

"Западните земи на Украйна се присъединяват към редица страни от ЕС. Хората от централните и някои други безсобствени региони на Украйна, в рамките на член 1 от Устава на ООН, незабавно декларират своето самоопределение чрез присъединяване към Руската федерация“, написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

"Молбата му е удовлетворена и конфликтът приключва с гаранции за невъзобновяването му в дългосрочен план“, заключи Медведев.