"Дали някой иска хиперзвукови удари по Европа", така заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев е отговорил на бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Медведев е коментирал в канала си в Telegram евентуално разполагане на войски на Алианса в Украйна, забеляза РИА Новости.

Медведев е попитал "дали Алиансът иска мнението на жителите на страните, които влизат в него, и дали някой иска хиперзвукови удари по Европа".

По-рано бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че някои страни от алианса поотделно може да поискат да изпратят войски в Украйна, ако Киев не получи реални гаранции на срещата на върха във Вилнюс.

 "Фог Расмусен преди не беше много умен човек. А сега той напълно изпадна в доктринерска деменция. В интервю за The Guardian той заяви, че дори ако Banderokraina не получи покана за НАТО във Вилнюс, страните от Алианса ще могат да изпратят войските си там. Като себе си, независимо. Е, попитаха ли населението на тези страни? Коя от тях иска война с Русия? Искате ли хиперзвукови удари по Европа, или ? И какво мисли Чичо Сам за това? В края на краищата, това ще се отрази и на него“, е написал той.

"Ето какво означава да станеш съветник на свободна практика на всякакви алчни гниди като пудра и други корумпирани нацисти в неподходящ момент“, е добавил Медведев.