Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев шеговито предложи да се присъди офицерско звание на американския бизнесмен Илон Мъск, който по-рано предложи своя собствена визия за това как войната в Украйна да бъде прекратена, отбелязва ТАСС.

"Мъск обаче е страхотен. Той заслужава извънредно офицерско звание", написа Медведев в в канала си в "Телеграм“. В текста бившият президент и министър-председател на Русия прогнозира, че в някой от следващите си туитове ексцентричният милиардер ще напише "нещо от сорта, че Украйна е изкуствена държава“.

В своята версия за уреждане на ситуацията около Украйна Мъск предложи повторно провеждане на референдуми в четирите присъединени към Русия украински територии, но този път под наблюдението на ООН. "Русия ще си тръгне, ако това е волята на хората“, предположи Мъск. "Крим официално ще бъде част от Русия, както е било от 1783 г. (преди грешката на Никита Хрушчов). След това е необходимо да се осигури водоснабдяването на полуострова, а Украйна трябва да остане неутрална“, гласи вариантът, който според Мъск ще донесе мир в региона.