Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев смята, че Русия има какво да отговори на обсъжданата в Киев идея тя да бъде преименувана на Московия и предложи Украйна да се нарече "Бандера Райх“, предава ТАСС.

"Върховният киевски нацист инструктира да се разработи въпросът за преименуването на Русия на Московия. Е, какво да кажа ... Нашият отговор? Не, разбира се, не Хохландия. И със сигурност не Малорусия", написа Медведев в своя канал в Telegram в събота "Само Schweinisch Bandera-Reich. Exakt!“

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на премиера Денис Шмихал "внимателно да проработи“ възможността за преименуване на Русия на "Московия“ на украински език. Тази заповед беше отговор на петиция, която получи 25 000 подписа, необходими за разглеждането ѝ. В петицията се предлага също думите "Руска федерация" да бъдат заменени с "Московска федерация", "Руска" с "Москва".

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на премиера Денис Шмихал "внимателно да проработи“ възможността за преименуване на Русия на "Московия“ на украински език. Тази заповед беше отговор на петиция, която получи 25 000 подписа, необходими за разглеждането ѝ. В петицията се предлага също думите "Руска федерация" да бъдат заменени с "Московска федерация", а "руски“ с "московски".