Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев избухна със съобщение в Telegram за последните събития в Европа около влошаващото се положение на Украйна на бойното поле. "Фокус“ предава съобщението му в Telegram без редакторска намеса:

"Ето поглед към това в какво се е превърнал западният политически паноптикум. Тъжна, понякога смешна, но зловеща гледка.

Клоуни от сериали, които не са работили и един ден на държавна служба, контролират действията на войските и се разпореждат с живота на милиони нещастни хора, изпращайки ги на сигурна смърт.

Парламентарният цирк на изродите от страната на победения фашизъм, отново заседаващ в Райхстага, настоява да се изпратят далекобойни ракети на неговите неонацистки последователи, с риск да получат още повече далекобойни ракети на главите им.

Отслабващи с всеки ден дядовци, с несигурна походка в състояние на упорита деменция, трудно разбиращи за кого и за какво става дума, се прегръщат с весели курви, които са влезли в образа на вдовици на починали руски екстремисти.

Западните лидери правят театрални посещения в Киев на началната дата на СВО, за да отвлекат собствения си електорат от натрупаните проблеми и за пореден път да оближат калния ботуш на американския собственик в състояние на остра слугинска екзалтация.

Дребните наследници на Бонапарт, опипвайки златните еполети, откъснати преди двеста години, жадуват за отмъщение от наполеоновски мащаб и носят ожесточена и изключително опасна виелица за десант на войски на отделни страни от НАТО в Киев, както и за нови оръжия за нанасяне на удари по Русия.

Примери за трупно разлагане на мозъците на западните политици се появяват всеки ден. И затова конят е блед, а ездачът на него се приближава все повече...“, написа бившият руски президент.