Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, изрази своята увереност, че президентът на Украйна Володимир Зеленски и правителството му ще се изправят не само пред човешки, но и пред Божи съд за действията си срещу Киев- Печорската лавра, съобщиха от ТАСС.

"Сигурен съм, че те ще застанат не само пред човешки съд, но преди всичко над него (Божи) съд. И ще им бъде въздадено за всичко, което са направили“, написа Медведев в в своя канал в Telegram .

"Звярът биде хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе вършил личби пред него, та заблуди ония, които бяха приели белега на звяра и се кланяха на образа му: и двамата бидоха живи хвърлени в огненото езеро със запален жупел", цитира той Откровение на св. Йоан Богослов.

В събота Службата за сигурност на Украйна обвини наместника на Киево-Печорската лавра, митрополита на Украинската православна църква Павел, в подбуждане на религиозна омраза и оправдаване на действията на Русия. Помещенията на територията на Киево-Печорската лавра, където живее митрополитът, бяха претърсени, след което той беше отведен в съда за произнасяне на мярка за неотклонение. На духовника обаче му стана лошо в съда, заседанието беше отложено за понеделник. По-късно съдът реши да се събере в събота, а митрополит Павел, който беше в болницата, да бъде доведен принудително на делото.