Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев обясни в Телеграм какво може да се счита за легитимна цел на руската военна интервенция в Украйна. Според него сега се прилагат същите правила на водене на война, както и преди, така че той изтъква редица разпоредби сред "легитимните цели“:

- Всички украински войски, които не са официално изтеглени от въоръжените сили;

- всяка военна и спомагателна техника;

- всички обекти на военната и гражданската инфраструктура, които допринасят за постигането на военни цели. Сред тях са мостове, транспортни станции, пътища, енергийни съоръжения, фабрики и работилници, които дори частично изпълняват военни поръчки;

- Военно-политическото ръководство на Украйна;

- Въоръжените сили на други държави, които официално са влезли във войната, които са съюзници на вражеската страна, и обекти, разположени на тяхна територия.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация отбеляза, че в момента НАТО също действително е участник в конфликта, но по всякакъв начин се опитва да отрече това. Въпреки че всички точки, изброени в неговата "бележка“, доказват убедително, че Алиансът се бие на страната на Украйна.