Лондон е бил и си остава "изконен враг“ на Москва, цитира ТАСС думите на заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

"Глупавите служители на Великобритания, нашият изконен враг, трябва да помнят, че в рамките на общопризнатото международно право, регулиращо воденето на война в съвременни условия, включително Хагската и Женевската конвенции с техните допълнителни протоколи, тяхната позиция може да се квалифицира и като състояние на война“, написа бившият президент и премиер на Русия в профила си в Twitter.

Според Медведев Лондон всъщност води необявена война срещу Москва, което означава, че всяко британско длъжностно може да се счита за легитимна военна цел на руснаците.

"Днес Великобритания действа като съюзник на Украйна, предоставяйки й военна помощ под формата на оборудване и специалисти, т.е. де факто тя води необявена война срещу Русия. В този случай всяко нейно длъжностно лице (както военно, така и цивилно, което допринася за войната) може да се счита за легитимна военна цел“, предупреди Медведев.