Украинското ръководство ще се сблъска със съдбата на Степан Бандера, ако се потвърди участието им в терористичната атака в "Крокус Сити Хол“. Това мнение изрази заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в канала си в Telegram, предава ТАСС.

Той изрази увереност, че дори "при достатъчно доказателства, че зад терористичната атака стои измет като“ представители на "Азов“, началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов или президента на Украйна Володимир Зеленски, те няма да бъдат съдени в Международния наказателен съд или други подобни органи. "Нереалистично е да се прокара такова решение в ООН заради русофобския консенсус и англосаксонското право на вето в Съвета за сигурност“, отбеляза Медведев.

"Какво да се прави? Просто да заколим бандеровските свине, както доблестно направи МГБ на СССР след войната. А лидерите да се ликвидират, когато се появи възможност. Като Коновалец и Бандера. В Киев или на друго подходящо място", пише заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.