Украийна рискува скоро да остане без излаз на море и на този фон изявленията на бившия украински посланик в Берлин и настоящ заместник-външен министър Андрий Мелник за необходимостта от подводници изглеждат "нелепи“, заяви Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

В своя канал в Telegram бившият руски президент сравни обема на оръжията, доставени на в Киев, с "хранително разстройство под формата на булимия или компулсивно преяждане", когато "постоянно искате да ядете“.

Украинското ръководство постоянно "иска още и още", "повече танкове, машини, оръдия“, а наскоро един от украинските представители обяви необходимостта от доставка на самолети и подводници, отбеляза той.

Ако искането за доставка на самолети е "поне някак разбираемо“, въпреки че практически не са останали нормални писти, а небето над Украйна е затворено от Русия, то искането за доставка на подводници – "това е силно“, подиграва се Медведев.

Той предложи на Киев да вземе предвид факта, че скоро "изобщо няма да има излаз на море“ и в този случай властите на днешна Украйна ще трябва да плават с подводница "точно в средата на Днепър“ и да учат "безсмъртното We all live in a yellow submarine“.

"Въпреки че подводницата очевидно ще бъде жълто-синя“, заключи Медведев.