Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обяви необходимостта от пълно поражение на киевския режим и актове на възмездие срещу неговите ключови фигури. Това написа той в своя канал в Telegram, цитиран от ТАСС.

Медведев коментира изявленията на Киев за необходимостта от нови доставки на оръжие, намерението да "отиде и да върне Крим“ и че "войната може да продължи десетилетия“. "Киевското куче продължава да лае. По космата му муцуна се стича слюнка, така че стопаните виждат бойните му качества", отбеляза зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.



"Какво е това? Противоречив здрач на пропито с наркотици съзнание? Илюзии на несигурност? Натиск върху своите благодетели? Обща упорита параноя? Абсолютно. Всичко това заедно", смята Медведев.

В същото време той обърща внимание, че "дори измамните изказвания не трябва да се подценяват". Медведев обясни, че това е "истеричният манифест" на Киев за "консолидиране на нацисткия елит", както и за получаване на нова подкрепа от спонсорите на Украйна и поддържане на военния морал.

Според него отговорът "може да бъде само следният: Масово унищожаване на личен състав и военна техника, използвани от нацисткия режим в хода на контранастъплението, с нанасяне на максимално военно поражение на Въоръжените сили на Украйна". Медведев посочи необходимостта от "пълно разгромяване на врага и окончателно сваляне на нацисткия режим в Киев с пълната му демилитаризация на цялата територия на бивша Украйна". 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност отбеляза, че актовете на възмездие срещу "ключови фигури на нацисткия режим" трябва да се извършват без давност и независимо къде се намират.

В противен случай те няма да се успокоят, глупостите на наркоманите могат да се превърнат в реалност и войната ще се проточи дълго време", заяви Медведев. "Страната ни няма нужда от това", заключи той.