Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, коментира решението на Камарата на представителите на САЩ да одобри дълго отлаганата военна помощ за Киев в своя канал в Telegram. Медведев заяви, че "Русия ще победи, въпреки 60-те милиарда кървави долара", предаде РИА Новости.

"Никой не се е съмнявал, че американските законодатели ще одобрят "помощ" за бандата на неонацистите. Това беше гласуване от страна на радостните гадове на държавата:

а) в полза на продължаването на гражданската война на разделените хора в нашата някогашна обединена страна

б) за увеличаване на броя на жертвите на тази война.

Ние ще победим, разбира се, въпреки 60-те милиарда кървави долара, които ще отидат най-вече в гърлата на ненаситния им военно-промишлен комплекс. Силата и истината са зад нас.

Но с оглед на русофобското решение не мога искрено да пожелая на САЩ да се потопят в нова гражданска война възможно най-скоро. Която, надявам се, ще се различава кардинално от войната на Севера и Юга през XIX век и ще се води с прилагането на самолети, танкове, артилерия, РСЗО, всякакви ракети и други оръжия. И която най-накрая ще доведе до безславния крах на подлата империя на злото през XXI век - Съединените американски щати".