НАТО няма да се намеси, ако Русия използва ядрено оръжие в отговор на украинската агресия и Киев трябва да е поне отчасти наясно с това. Това написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram, предават ТАСС и РИА Новости.

"Нека си представим, че Русия е принудена да използва най-страшното оръжие срещу украинския режим, който извърши широкомащабен акт на агресия, опасен за самото съществуване на нашата държава. Вярвам, че НАТО няма да се намеси пряко в конфликта. дори и в тази ситуация“, написа Медведев.

Той отбеляза, че сигурността на Вашингтон, Лондон и Брюксел е "много по-важна за НАТО от съдбата на умираща Украйна, която никому не е нужна, дори и да е изобилно снабдена с различни оръжия“. "Задокеанските и европейските демагози няма да загинат в ядрен апокалипсис. Затова те ще преглътнат използването на каквото и да е оръжие в сегашния конфликт“, убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация. "Би било хубаво властите в Киев поне отчасти да са наясно с този тъжен извод. Уви, това е почти нереалистично“, заключи бившият руски президент.